st. vrain river REMODEL

Lyons, CO

  • Remodel Project of the Year - 2008 CARE Awards
  • 1st Place Whole House Remodel - 2008 CARE Awards

This creekside haven was created from a small cabin to maximize the unique character of the property. The inspiring mountain site is bordered by a large rock formation on one side and a river on the other. These site features became the most important integrated aspects of the residence. The layout of the house was designed to welcome the outdoors and have views of both the river and the mountains. The main floor opens onto a lower deck which rests and cantilevers over the river, while the upper deck is projected out providing views of the river and the mountains. Inside, the original mountain cabin inspired the styling with beautiful wood beams and a large rock fireplace.